Contact: 088-2004400

Electric Intelligence. De mobiliteit van de toekomst.

Mercedes-Benz creëert met het merk EQ een elektromobiel ecosysteem voor producten en services. 


Revoluties beginnen altijd op straat.
Met mooie woorden alleen heeft nog nooit iemand de wereld veranderd. Daarom geven we met concrete producten, services en innovaties de elektromobiele revolutie een boost. De manier waarop we ons voortbewegen, energie gebruiken en met onze auto's omgaan, gaat compleet veranderen. Onze elektromobiele revolutie heet EQ, wat staat voor 'Electric Intelligence by Mercedes-Benz'. En de eerste stappen zijn al gezet met het uitgebreide aanbod aan plug-in hybrid modellen van Mercedes-Benz. Word aanhanger van een nieuwe beweging. 


Concept EQ.

De Concept EQ is de voorbode van het nieuwe productmerk van Mercedes-Benz voor elektrische mobiliteit: EQ. Het studiemodel, in de vorm van een sportieve SUV-coupé, beleefde in 2016 op de Autosalon van Parijs zijn wereldpremière. Het dynamische exterieurdesign met nieuwe elektro-esthetiek legt de nadruk op de krachtige elektroaandrijving: twee elektromotoren aan zowel de voor- als achteras leveren afhankelijk van de uitvoering een totaal vermogen van 300 kW. De Concept EQ beschikt in combinatie met de intelligente bedrijfsstrategie van Mercedes-Benz over een actieradius van maximaal 500 km. Met het Combined Charging System (CCS) kunnen de oplaadtijden bovendien aanzienlijk worden verkort.

Het interieur van de toekomst.

Ook het interieur kenmerkt zich door de nieuwe elektro-esthetiek. In de cockpit ligt de nadruk op ongecompliceerde, op touch controls gebaseerde bediening, waarbij de look van het exterieur naadloos in het interieur wordt voortgezet. De Concept EQ onderscheidt zich met zijn innovatieve, digitale bediening van de huidige modellen met de bekende bedieningslogica en toont de toekomst van user interaction bij Mercedes-Benz.