Waar laden?


Elektrisch rijden en opladen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar het opladen hoeft daarom geen zorg te zijn. Uw EQC opladen kan op verschillende locaties: thuis, op het werk of bij een openbaar oplaadstation. Het beste is om eerst te bepalen waar uw auto het vaakst of het langst stilstaat. Onderweg, bij u thuis of op het werk? Afhankelijk daarvan plant u uw laadsessies in. Het is dus raadzaam om op die plek naar een passende laadoplossing te zoeken, die het optimale laadvermogen van de EQC ondersteunt. 


Nagenoeg alle openbare oplaadstations worden overzichtelijk weergegeven in de Mercedes me-app. U kunt tevens de beschikbaarheid en tarieven van elk oplaadstation raadplegen in deze handige app. Na koppeling van uw creditcard met de Mercedes me Charge-service kunt u uw laadsessie activeren en afrekenen in heel Europa. Deze service is de eerste drie jaar gratis. Ook in het navigatiesysteem van de EQC worden de openbare oplaadstations weergegeven en kunt u er eenvoudig naartoe navigeren.


De EQC optimaliseert bovendien automatisch de route op basis van beschikbare laadpunten indien u onderweg moet bijladen.

 

Laat mij meer weten


Thuis of op het werk laden.
De Nederlandse huishoudens en bedrijven beschikken over wisselstroom (AC). De auto kan daar opgeladen worden op twee manieren. De laadtijd en het aantal kilometers per laaduur is afhankelijk van de manier waarop en waar u laadt.


Met een gewoon stopcontact:
Dit wordt niet aangeraden vanwege het beperkte vermogen van 2,3 kW. Hierdoor wordt het maximale laadvermogen van de EQC niet benut, wat resulteert in zeer lange laadtijden*.


Met een wallbox of laadpaal:
Hiermee kunt u de EQC met maximaal 7,4 kW laden. Dit verkort de laadtijd tot een derde. Ideaal wanneer de auto meerdere uren stilstaat. In de meeste gevallen, bijvoorbeeld ’s nachts of tijdens kantooruren, is dit voldoende om de auto volledig op te laden. 

Vraag meer informatie aan
Openbaar laden

Indien u niet de mogelijkheid hebt om thuis of op het werk op te laden of wanneer u onderweg wenst bij te laden, kunt u terecht bij openbare oplaadstations. Ook hier zijn er twee manieren. Bij aankoop van een EQC, ontvangt u bovendien het eerste jaar een gratis abonnement van Ionity. Zo geniet u van een voordelig tarief en een optimale dekking in de EU, dankzij de 1.500 snelladers op 400 locaties* die Ionity ter beschikking stelt in heel Europa.


Met een oplaadstation: Bij openbaar opladen wordt meestal opgeladen op basis van wisselstroom (AC). Dus ook hier bedraagt het maximale laadvermogen van de EQC 7,4 kW.


Met een snellader: Sommige openbare oplaadstations, vooral langs de Europese snelwegen, beschikken over gelijkstroom (DC). Daardoor kunt u het maximale laadvermogen van de EQC bereiken en de auto met 110 kW laden, tenminste als de snellader dit vermogen ondersteunt.


Informeer mij over openbaar laden


De laadpartner.

De EQC heeft een accucapaciteit van 80 kWh. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt ongeveer 10 kWh per dag. Uw EQC thuis opladen zal dus een forse impact hebben op uw elektrische aansluiting en uw verbruik. Met de juiste installatie én een passende laadoplossing hoeft u niet in te boeten op laadvermogen en laadtijden. Maar welke laadoplossing is nu de beste? De markt telt tal van leveranciers van laadoplossingen. Om het u gemakkelijk te maken heeft Mercedes-Benz dit marktonderzoek reeds voor u uitgevoerd. Van een merk als Mercedes-Benz verwacht u comfort, veiligheid en duurzaamheid. Deze waarden hebben wij ook gehanteerd bij de keuze van onze laadpartner.


Uw comfort als EQC-klant komt op de eerste plaats. Daarom bevelen we u onze professionele laadpartner ENGIE EVBox aan. Deze laadpartner levert het optimale oplaadstation en neemt ook de installatie voor zijn rekening. ENGIE EVBox adviseert u correct en gedetailleerd over eventuele aanpassingen aan uw elektrische installatie en garandeert u de beste nazorg via de 24/7 helpdesk. 


 De laadoplossing.

Van Mercedes-Benz verwacht u ‘the best or nothing’. En dat is voor uw laadoplossing niet anders. Daarom stelt ENGIE EVBox u graag een laadpunt voor van de nieuwste generatie: de Elvi. De Elvi is een state of the art oplaadstation die dankzij zijn 22 kW laadvermogen en 3G/wifiverbinding bovendien toekomstbestendig is. Dankzij Mercedes-Benz kunt u de het Elvioplaadstation bovendien aanschaffen tegen een zeer gunstige prijs. Deze prijs omvat:

  • De levering van het Elvi-oplaadstation 22 kW, 3G & Wifi
  • Vaste laadkabel (4m) en kabelhouder
  • De standaardinstallatie van uw laadpunt


De laadpas: 

Bij de levering van uw laadstation, ontvangt u een laadpas en een laaddruppel van ENGIE EVBox. Deze kunt u gebruiken om laadsessies van uw thuislaadpunt te starten en stoppen. Na activatie** kunt u met de laadpas ook terecht bij openbare laadpunten. Zo kunt u eenvoudig en nagenoeg overal in België, Nederland en Luxemburg, zonder extra contracten te hoeven afsluiten. U gebruikt simpelweg uw laadpas van ENGIE EVBox die rechtstreeks aan u, of indien gewenst aan uw werkgever, uw verbruik zal factureren. Kortom: heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk.


De online pre-check: 

Onze laadpartner ENGIE EVBox neemt u het volledige traject naar een passende laadoplossing uit handen. Zo ook de evaluatie en het advies met betrekking tot uw elektrische installatie. U wilt immers uw EQC binnenkort optimaal kunnen opladen? Daarom heeft ENGIE EVBox een online audit tool uitgewerkt voor alle EQC-klanten. Met behulp van deze tool wordt informatie verzameld die aangeeft wat de laadsnelheid met uw huidige installatie zal zijn. Zo kunt u beoordelen of dit volstaat, dan wel of u uw installatie wil verzwaren. U ontvangt vervolgens een offerte op maat voor de levering en installatie van uw Elvi.


Vraag meer informatie aan
*Laadtijden zijn indicatief en afhankelijk van externe factoren. Waarden gebaseerd op een verbruik van de auto van 22,2 kWh/100 km puur elektrisch, zonder verminderde oplaadprestaties.

** Betalende service van € 3,75 per maand, exclusief BTW.

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart