Electric Intelligence. 


We zetten de schakelaar om. Mercedes-Benz creëert met het product- en technologiemerk EQ een elektromobiel ecosysteem voor producten en services.


EQ staat voor intelligente elektromobiliteit. Voor op de dagelijkse praktijk gericht aantrekkelijk design, buitengewoon rijplezier en maximale veiligheid. Het nieuwe productmerk vertegenwoordigt 'emotie en intelligentie', twee merkwaarden van Mercedes-Benz.


Het merk omvat alle wezenlijke aspecten van klantgerichte elektromobiliteit en gaat veel verder dan het model alleen. EQ omvat een uitgebreid ecosysteem voor elektrische mobiliteit, dat is opgebouwd uit producten, services, technologieën en innovaties.


Mercedes-Benz staat voor innovaties en technisch vernuft. Ervaar de geavanceerde aandrijvingsconcepten en de nieuwste EQ-technologieën van Mercedes-Benz.


EQ Power-aandrijving ontdekken.

De combinatie van een elektro- en benzinemotor zorgt voor een geheel nieuwe rijervaring. Ervaar meer over de afzonderlijke componenten van de EQ Power-aandrijving.                                                                                                                                                                 


Oplaadaansluiting

De lithium-ion-hoogspanningsaccu kan dankzij een oplaadaansluiting aan de rechterzijde van de achterbumper extern worden opgeladen. Dankzij een intelligent on-board oplaadsysteem kunt u de accu opladen met behulp van een wallbox, vanuit een standaard stopcontact of bij een openbaar oplaadpunt waarvan er steeds meer in het straatbeeld verschijnen.

Lithium-ion-hoogspanningsaccu

Met een volledig opgeladen accu kan, afhankelijk van het model, meer dan 30 km puurelektrisch en daarmee lokaal emissievrij worden gereden.                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Transmissie met elektromotor in plug-in hybrid

De elektromotor en een extra scheidingskoppeling tussen de verbrandings- en elektromotor zijn volledig in de hybride module van de standaard 9G-TRONIC negentraps automatische transmissie geïntegreerd.                                                                                                                                                        


Recuperatief remsysteem

Met recuperatie kan tijdens het remmen op de motor of gewone remmen energie worden teruggewonnen. Om het verbruik bij auto's met hybride aandrijving te verlagen, wordt veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de energieterugwinning tijdens het remmen op de motor of gewone remmen. Als u het rempedaal intrapt, fungeert de elektromotor als dynamo waardoor de auto wordt afgeremd en tegelijkertijd energie wordt gewonnen.

Verbrandingsmotor

Afhankelijk van het model wordt een vier- of zescilinder benzinemotor met een hybride module en een in verschillende vermogens leverbare accu gecombineerd. De verbrandingsmotor wordt in bepaalde situaties door de elektromotor ondersteund voor meer acceleratievermogen. Hierdoor bent u verzekerd van uitstekende rijprestaties, veel rijplezier en comfort in combinatie met lage verbruiks- en emissiewaarden. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart