A-Klasse Limousine - NIEUW


U rijdt de nieuwe A-Klasse Limousine vanaf € 37.293,- incl. afleverkosten. De A-Klasse is te verkrijgen in de modelvarianten A 180, A 200 en A 220. Ook is er de keuze uit een automaat (7G-DCT) of handgeschakelde zesversnellingsbak.


De reeks compacte modellen van Mercedes-Benz blijft maar groeien: eind 2018 komt de A-Klasse Limousine op de markt. Het vierdeurs model heeft een wielbasis van 2.729 millimeter en de proporties van een dynamische en tegelijkertijd compacte Limousine met een korte overhang voor en achter. Qua hoofdruimte achterin gaat dit model aan kop in zijn segment. 

Daarnaast biedt de Limousine alle vertrouwde A-Klasse voordelen, zoals moderne, zuinige motoren, een hoog veiligheidsniveau dankzij state-of-the-art rijassistentiesystemen met S-Klasse functies en het intuïtief te bedienen en lerende infotainmentsysteem MBUX – Mercedes-Benz User Experience. Met een cw-waarde van 0,22 en een frontaal oppervlak van 2,19 m² heeft de nieuwe A-Klasse Limousine de laagste luchtweerstand van alle actuele serieauto’s, waarmee hij het wereldrecord van de CLA Coupé verdedigt.


De nieuwe A-Klasse Limousine zal worden gebouwd in Aguascalientes/Mexico en Rastatt/Duitsland en werd ontwikkeld in Sindelfingen/Duitsland. Het nieuwe model wordt voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld tijdens de Autosalon van Parijs (4 t/m 14 oktober 2018). Mercedes-Benz presenteerde in april 2018 reeds de A-Klasse L Limousine tijdens de beurs Auto China in Beijing. Dit model met langere wielbasis werd exclusief ontwikkeld voor de Chinese markt en wordt ook uitsluitend daar geproduceerd.


De nieuwe generatie compacte modellen heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de verjonging en imagoverandering van het merk Mercedes-Benz. De CLA Coupé was in 2013 het eerste compacte model van Mercedes-Benz dat in de VS op de markt werd gebracht. In 2017 ruilde bijna één op de twee kopers van de CLA een auto van een concurrerend merk in en meer dan 50 procent van de CLA-kopers schafte voor het eerst een Mercedes-Benz aan.


De A-Klasse legde in 1997 de basis voor het huidige compacte modellengamma van Mercedes-Benz en sindsdien zijn er meer dan 6 miljoen exemplaren wereldwijd uitgeleverd. De A-Klasse Limousine breidt als zevende model de reeks compacte modellen verder uit. Een logische toevoeging, want dankzij de productie van de C-, E- en S-Klasse beschikt Mercedes-Benz over meer knowhow met betrekking tot premium Limousines dan menig andere fabrikant.

Begin 2019 in de showroom!Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart