De GLC CoupéLeverbaar vanaf € 61.844,-

De GLC Coupé maakt indruk met zijn markante uitstraling, innovatieve rijassistentiesystemen, nieuwe motoren en het nieuwste multimediasysteem MBUX – Mercedes-Benz User Experience dat op talrijke manieren kan worden bediend. De rijassistentiesystemen zijn flink uitgebreid en aangevuld met de uitstapwaarschuwingsfunctie, noodrijbaanfunctie en file-noodstopfunctie. Ook nieuw is de aanhangwagenassistent die ondersteuning biedt bij het achteruitrijden met een aanhanger achter de auto.


Vraag meer informatie aanInterieur & Exterieur

Het interieur van de GLC Coupé wordt gekenmerkt door perfecte luxe en vanzelfsprekend bedieningsgemak. De focus ligt op het dashboard en de vloeiend vormgegeven middenconsole. De interieurkleuren zijn uitgebreid met het nieuwe magmagrijs. Het multifunctionele stuurwiel is leverbaar in twee uitvoeringen en compleet nieuw vormgegeven.


Het multifunctionele touchpad op de middenconsole vervangt de draai-/drukknop en verhoogt het bedieningsgemak. Het infotainmentsysteem heeft grotere displays met touchbediening gekregen: één van 12,3 inch voor het instrumentcluster en één van 7 inch of 10,25 inch voor het centrale display. De nieuwste generatie MBUX – Mercedes-Benz User Experience multimediasysteem valt op door de logische indeling en talrijke bedieningsmogelijkheden. 


Er zijn vijf verschillende manieren om het infotainmentsysteem van de GLC te bedienen:

 • Via touchbediening op het centrale display
 • Via de touch control-buttons op het multifunctionele stuurwiel
 • Via het multifunctionele touchpad op de middenconsole
 • Via gebaren met de MBUX-interieurassistent
 • Via de spraakbediening, ofwel met de spraakknop op het stuurwiel ofwel met het trefwoord “Hey Mercedes”

De speciale kromming van de A-stijlen zorgt ervoor dat de daklijn wordt verlaagd. Het bijzondere karakter van dit nieuwe model wordt benadrukt door de diamond grille in zilverkleur en in combinatie met het AMG-nightpakket in zwart alsmede een verchroomde sierstrip met stijlelementen van de bodembeschermingsplaat. De high-performance koplampen zijn standaard uitgerust met led-techniek en trekken beslist de aandacht met hun fakkelvorm en herkenbare lichtsignatuur. De achterzijde met de nieuw vormgegeven diffusor met bodembeschermingsplaat en uitlaatsierstukken alsmede de volledige led-achterlichten ronden de elegante belijning op compacte wijze af.


Motervarianten & uitvoeringen

De reeks nieuwe motoren die bij de marktintroductie wordt aangeboden voor de GLC Coupé zal in de loop van het jaar verder worden uitgebreid. Alle dieselmotoren voldoen nu al aan de Euro 6d-norm (emissie onder reële rijomstandigheden van niveau 2) die in 2020 van kracht wordt. Dit uitstekende resultaat kon worden behaald dankzij een uitlaatgasnabehandelingssysteem dat perfect geïsoleerd vlakbij bij de motor is gemonteerd. Dit systeem bestaat uit een oxidatiekatalysator, een partikelfilter met SCR-katalysatorfunctie en een SCR-katalysator (Selective-Catalytic-Reduction) met AdBlue-inspuiting. Ten slotte is er ook nog een ammoniakslipkatalysator (ASC) geplaatst in de uitlaat van de GLC.


De benzinemotoren zijn geëlektrificeerd door de inbouw van een 48V-boordnet (EQ Boost). De riemaangedreven startdynamo regelt de hybride functies zoals ‘Boost’ of de energierecuperatie en zorgt voor een verlaging van het brandstofverbruik die voorheen slechts mogelijk was met behulp van hybride hoogspanningstechnologie. Naast verlaging van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot, verhoogt de nieuwe technologie het comfort en de performance.


Uitvoeringen:

 • GLC Coupé 200 4MATIC
 • GLC Coupé 300 4MATIC
 • GLC Coupé 200d 4MATIC
 • GLC Coupé 220d 4MATIC
 • GLC Coupé 300d 4MATIC 


Waarom Gomes?

 • Officieel Mercedes-Benz dealer voor heel Noord-Holland
 • Al ruim 85 jaar ervaring
 • One-Stop-Shopping
 • Betrouwbare partner voor sales en after sales
 • Vakkundig en gediplomeerd personeel
 • Hoge klantentevredenheid
Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart