• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks
  • smart

De overheid helpt een handje mee.

Subsidieregeling elektrisch rijden.


Rijd extra voordelig in een elektrische auto.

Mercedes-Benz is volop bezig met de elektrificatie van het modellenprogramma. Smart heeft, als eerste automerk ter wereld, deze transitie zelfs al helemaal afgerond en is momenteel alleen nog als volledig elektrische auto verkrijgbaar. De Nederlandse overheid ziet ook de noodzaak en potentie van elektrisch rijden. Daarom zijn er verschillende regelingen en belastingvoordelen waar u als eigenaar van een elektrische auto gebruik van kunt maken. Zo kun je met de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP) nu in aanmerking komen voor maximaal € 4.000 subsidie * op uw nieuwe elektrische auto. Voor occasions bedraagt de subsidie € 2.000,-*


De overheid helpt een handje mee.

Subsidies tot € 4.000,-

De Nederlandse overheid stimuleert elektrisch rijden onder andere met de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP). Zo kunt u sinds juni 2020 in aanmerking komen voor maximaal € 4.000 subsidie * op 100% elektrische auto's. Dit geldt zowel voor de aanschaf als Private Lease van de nieuwe auto.
Bij aanschaf van een occasion kunt u in aanmerking komen voor € 2.000 subsidie. De overheid heeft aangegeven dat deze subsidies in principe tot 1 juli 2025 lopen, tenzij het beschikbare budget eerder op is. 

Daarnaast zijn er in sommige gevallen ook regionale of gemeentelijke subsidies beschikbaar voor bijvoorbeeld plaatsing van een laadpaal of de aanschaf van een elektrische auto voor zakelijk gebruik. Neem contact op met uw gemeente voor meer informatie of klik op de onderstaande link voor een overzicht van een aantal beschikbare subsidies en regelingen.

* Let op: er is een beperkt subsidiebudget van de overheid beschikbaar. Controleer de voorwaarden van de overheid om te bepalen of uw auto in aanmerking komt voor subsidie en vraag deze tijdig aan (binnen 60 dagen na ondertekening van de koop-/lease-overeenkomst). Gomes Noord-Holland B.V. of Mercedes-Benz / smart kunnen geen garantie geven op uitkering van de subsidie. Vanaf 1 juli 2020 kunt u de subsidie rechtstreeks aanvragen bij de overheid.

 

Waar bent u naar op zoek?