Chauffeurstraining en Code 95


Wat is Code 95?

Code 95 is de Europese richtlijn waarin staat wat een beroepschauffeur moet doen om chauffeur te worden n te blijven. Het start met het behalen van de basiskwalificatie bij CCV, waarna iedere vijf jaar een nascholing van 35 uur verplicht is. GomesTrucks biedt u coaching on the job, mentorchauffeur coaching en e-learning. Voor de nascholing maken wij een uniek, op maat gemaakt pakket met de juiste verdeling tussen praktijk en theorie voor uw organisatie.

Wilt u meer weten over ons cursusaanbod en het maatwerk dat wij u kunnen leveren? Bart Zeelenberg staat klaar voor al uw vragen. 


Vraag meer informatie aan


Europese Richtlijn

Code 95 is verplicht in de Richtlijn vakbekwaamheid. In deze Europese Richtlijn staat wat u moet doen om beroepschauffeur te worden n te blijven. De Richtlijn geldt voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken.

De code 95 bestaat uit twee onderdelen:

  • Hoe word ik beroepschauffeur: Basiskwalificatie (code 95 halen)
  • Hoe blijf ik beroepschauffeur: Nascholing (code 95 houden)

Vrijstelling
Alle houders van een rijbewijs D, afgegeven vr 10 september 2008 en rijbewijs C, afgegeven vr 10 september 2009, zijn vrijgesteld van het behalen van de basiskwalificatie vakbekwaamheid. Zij hoeven vanaf die data nog gn geldige code vakbekwaamheid op het rijbewijs te hebben. Als zij beroepsmatig als chauffeur werken, dan moeten zij wel nascholing gaan volgen. Hiervoor geldt een aangepaste termijn.

Er is ook een aantal beroepen, zoals brandweerlieden en politiemensen, dat vrijgesteld is van de eis van een geldige code 95. U vindt de vrijstellingen op de website van ILT (voorheen IVW), voor vrachtwagenchauffeurs en voor buschauffeurs.

Wat bieden wij aan?

Hierbij treft u alle opleidingen aan met uitleg en prijzen per cursus. Wij kunnen u een uniek pakket aanbieden, dat op maat gemaakt kan worden. Er is bij Gomes Noord-Holland B.V. gekozen voor een juiste verdeling tussen praktijk en theorie omdat wij geloven in een opleiding waarin de praktijk centraal staat. Naast Code 95 bieden wij ook chauffeurs trainingen voor Vans aan. Wij gaan graag met u in gesprek om te bepalen hoe wij hier samen met uw bedrijf een passen voorstel kunnen maken.


De standaard cursussen zijn:


  • Cursus Het Nieuwe Rijden
  • Cursus Schadepreventie & Rijoptimalisatie
  • Cursus Digitale Tachograaf & Boardcomputers
  • Cursus Schadepreventie
  • Cursus Chauffeursdag
  • Coaching on the job
  • Mentorchauffeur coaching


E-learning mogelijk

Naast deze cursussen bieden wij diverse andere cursussen aan waaronder de cursus: Robbery Response.

 


Uw contactpersoon

Bart Zeelenberg


Chauffeurs Instructeur

bart.zeelenberg@gomes.nl

06-53444430

 

Contact

 

                                                                                                                                                                                                                           


Interesse?

Mocht u interesse hebben en wilt u graag een vrijblijvend advies of een offerte op maat? Mail dan naar: code95@gomes.nl of bel met onze trainer, Bart Zeelenberg, op 06-53444430. Voor meer informatie kunt u tevens onderstaand formulier invullen. Middels dit formulier kunt u uw gegevens achterlaten en bellen wij u terug.


 


Persoonsgegevens


 
 
 


Met welke vestiging wenst u contact?


 
  

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart