De Econic

 

Vooruitgang door innovatie

Al meer dan 125 jaar staat de naam Mercedes-Benz voor innovatieve voertuigen van topkwaliteit. Onze eis aan perfectie, duurzaamheid en baanbrekend design heeft nu de volgende generatie vrachtwagens in het leven geroepen: de nieuwe Econic. Met het nieuwe voertuig met laag chassis hebben we een uniek concept consequent verder ontwikkeld, gericht op de praktijk en de harde eisen van het dagelijkse gebruik. In het distributietransport of bij talrijke andere gebruiksmogelijkheden: de nieuwe Econic maakt het werk efficiŽnter en is zijn tijd vooruit.


Proefrit / Offerte aanvragen

 

Unieke kenmerken:

Innovatief laag voertuig voor het distributietransport

Met slechts twee stappen in de bestuurderscabine: de Econic maakt in- en uitstappen erg gemakkelijk. Het concept verhoogt de veiligheid bevordert de efficiŽntie en vraagt minder inspanning.

Deze conceptvoordelen tonen hoe serieus de Econic de veiligheid op het werk neemt. En door de grote panoramaruiten begroet hij andere weggebruikers steeds op ooghoogte. Het lage chassis biedt daarnaast nog een ander voordeel: het maakt van de Econic een erg opbouwvriendelijk speciaal voertuig.

 

 


Uitermate zuinig

Bij de ontwikkeling van de nieuwe motorgeneraties van Mercedes-Benz stond het verlagen van het brandstofverbruik centraal. Het resultaat: de BlueEfficiency Power-motoren en -technologieŽn zorgen voor een mogelijke brandstofbesparing van 4 procent en voor een 40 procent lager verbruik van het additief AdBlue. De hoge betrouwbaarheid, kortere stilstandtijden, verlengde onderhoudsintervallen en een vermindering van de reparatie- en onderhoudskosten maken de Econic een nog betere investering.

 

Overtuigende efficiŽntie

De nieuwe Econic neemt zijn verantwoordelijkheid. Want de Mercedes-Benz BlueEfficiency Power-technologieŽn betekenen meer dan alleen voldoen aan de emissienorm Euro VI. Ze verenigen een veilige toekomst met optimale efficiŽntie en milieubescherming. Blue Efficiency Power omvat innovatieve voertuigtechnologieŽn en services die tot een lager verbruik leiden en daardoor de belasting van het milieu verminderen.


Zo liggen de emissies van de nieuwe Econic door de verder ontwikkelde nabehandeling van de uitlaatgassen op de rand van de detecteerbaarheid. Ze liggen 90% lager dan de toegelaten waarde van de Euro V-emissienorm die tot 2014 van kracht was. Nog milieuvriendelijker onderweg is de Econic met aardgasaandrijving, die vanaf 2015 verkrijgbaar zal zijn. De Allison automatische versnellingsbak met nieuwe ECO-software maakt een beter uitnutten van het vermogen mogelijk, zelfs bij een laag toerental. Het beproefde lagevloerconcept met een ergonomische lage instap en een opbouwvriendelijk frame draagt ook bij aan een hogere efficiŽntie van de nieuwe Econic.

Naast technische innovaties bieden we services zoals de Mercedes-Benz chauffeurstraining en technische trainingen om de efficiŽntie nog verder te verhogen.


Meer informatie


Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart