TruckAcademy neemt hoogwaardige opleidingstruck in gebruik


Op 7 juli heeft de TruckAcademy bij vrachtwagendealer Iveco Schouten een nieuwe opleidingstruck in gebruik genomen. Electude heeft de truck zo geprepareerd dat studenten zelf allerlei storingen kunnen uitmeten én oplossen. Op de TruckAcademy krijgen studenten bedrijfswagentechniek (ROC van Amsterdam) les in de praktijk. “De leertruck is een belangrijke aanvulling voor ons onderwijs”, vindt docent Andries Bruinsma.


“Deze truck is speciaal geprepareerd met technisch hoogwaardige systemen”, vertelt Jacques Neefs (NexTechnician) aan de aanwezige leden van Truckdealers Noord-Holland. “Het is prachtig dat deze nu beschikbaar is voor de opleiding.” Docent Andries Bruinsma: “Lang niet alle stagebedrijven kunnen de nieuwste technieken aanbieden, onze leerlingen moeten dit dus op school leren. Dat kan nu met deze nieuwe opleidingstruck en de bijbehorende e-learning modules. Daarmee kunnen ze zelfstandig aan de slag.” Edgar Boogaard (Gomes Mercedes): “Ik denk en verwacht dat hun handen gaan jeuken als ze deze truck zien.”


Sinds oktober 2016 krijgen studenten bedrijfswagentechniek van het ROC van Amsterdam les op de Truckacademy bij vrachtwagendealer Iveco Schouten in Amsterdam. Iveco Schouten heeft daarvoor twee leslokalen, de praktijkruimte én de inrichting beschikbaar gesteld. De opleiding kan met de Truckacademy een betere koppeling maken tussen theorie en praktijk. Jacques Neefs: “Het is voor het eerst dat zo’n truck beschikbaar is voor de opleiding. De gezamenlijke ambitie met ROC van Amsterdam is dan ook om de beste truckopleiding van Nederland te worden.”


Voor de officiële ingebruikname van de opleidingstruck overhandigt scheidend voorzitter Ronald Steigenga (Truckacademy Noord-Holland) de sleutel aan Andries Bruinsma. Jacques Neefs benadrukt dat de branche nog altijd dringend behoefte heeft aan nieuwe instroom. “Met deze truck laten we jongeren zien dat we investeren in de opleiding.”


Ronald Steigenga: “Om onze klanten tevreden te houden, moeten we continuďteit in onze bedrijven houden. Een essentieel bestanddeel daarvan is een goede opleiding. Met de opleidingstruck hebben we wat dat betreft een geweldig mooie stap vooruit gezet.”

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart