De nieuwe generatie Unimog

 

Werktuigdrager UnimogNormen stellen. Grenzen verschuiven.

Vooruitgang en veiligheid, perfectie en verantwoordelijkheid, vermogen en innovatie – dat zijn slechts enkele waarden die klanten van Unimog terecht met Mercedes-Benz associŽren. In de nieuwe Unimog hebben we deze waarden een nieuw interpretatie gegeven. Het resultaat is een werktuigdrager die op het vlak van productiviteit, efficiŽntie en milieuvriendelijkheid eenzelfde nieuw niveau bereikt. Hij verenigt de modernste bedrijfsvoertuigentechnologie en uitstekende systeem- en werktuigdragercompetentie tot een geslaagd totaalconcept. Daarom geldt meer dan ooit: de nieuwe Unimog is een investering met toekomst.


Proefrit / Offerte aanvragen


 

 

Dat pleit voor de nieuwe Unimog:

Uniek voertuigconcept: de Mercedes-Benz Unimog werd speciaal ontwikkeld voor het gebruik van werktuigen. Dat resulteerde tot op vandaag al in heel wat voordelen in de praktijk. Zijn gebruiksveiligheid en betrouwbaarheid en zijn constructieve uitstekende systeem- en werktuigdragercompetentie maken van de Unimog al meer dan 60 jaar een professioneel bedrijfsvoertuig. Mercedes-Benz werkt sinds decennia nauw samen met internationale werktuig- en opbouwfabrikanten en verenigt de ervaring en de competentie van specialisten, alsook de vakkennis van de competente Unimog partners om zo de beste voorwaarden te creŽren voor systeemoplossingen op maat.


Verhoogd rendement: de nieuwe BlueEFFICIENCY Power-technologieŽn bewerkstelligen dat de nieuwe Unimog uitermate zuinig rijdt en werkt, meer presteert en voldoet aan de emissienorm Euro VI. De nieuwe dieselmotoren leveren een vermogen tot 220 kW (300 pk) en een hoger koppel dan ooit tevoren. Bovendien beschikt de Unimog over meer kracht en controle bij werktuigtoepassingen door een volledig proportionele werkhydraulica en de krachtigere vermogenshydraulica VarioPowerģ.


Echte innovatie: De nieuwe synergetische aandrijving is precies afgestemd op het gebruik. De voordelen bewijzen zich in de praktijk: de werksnelheid van 0 tot 50 km/u kan onafhankelijk van het motortoerental traploos worden ingesteld en met het snelheidsregelsysteem TEMPOMAT worden aangehouden. En bij het verwisselen tussen de plaats van gebruik of bij het rangeren kan tijdens het rijden eenvoudig tussen traploze en mechanische aandrijving worden gewisseld. Het systeem vergemakkelijkt zo het werk voor de bediener en verhoogt de productiviteit.

 

Unimog met terreincap - Men kan mijlpalen bereiken. Of nieuwe zetten.

De nieuwe Unimog is geschikt voor alle terrein. Puin, sneeuw, zand, onverharde wegen: de Unimog vindt zijn weg altijd.

 

 Uw contactpersoon

 Erik Kleiboer

 Accountmanager Unimog

 06-51799126
 erik.kleiboer@gomes.nl

 

Door de modernste technologie is de nieuwe Unimog met terreincapaciteiten tegen elke uitdaging opgewassen. Vierwielaandrijving en extreme draaimogelijkheden geven het robuuste bedrijfsvoertuig een voorsprong op onbegaanbaar terrein: de Unimog brengt team, materiaal en zware werktuigen tot op de meest afgelegen locaties. De nieuwe generatie bouwt zijn beproefde voordelen verder uit: de nieuwe Unimog U 4023 / U 5023 is een verdere mijlpaal in meer dan 60 jaar ontwikkeling van bedrijfsvoertuigen die geschikt zijn voor alle terreinen.


Dat pleit voor de nieuwe Unimog met terreincapaciteiten:

Uniek voertuigconcept: portaalassen, vierwielaandrijving, differentieelsloten in beide assen en een extreem draaibaar voertuigframe laten de Unimog met terreincapaciteiten op vrijwel elk terrein ongestoord vooruit komen. Het nieuwe bandendrukregelsysteem tirecontrol plus biedt door praktijkgerichte standaardinstellingen nog meer ondersteuning op het terrein. Al even eenvoudig opgebouwd is het volledige nieuwe bedieningsconcept: uiterst ergonomisch en intuÔtief bedienbaar ondersteunt het de gebruiker om uiteenlopende situaties en taken veilig en betrouwbaar te beheren.

 

Verhoogd rendement: de nieuwe BlueEFFICIENCY Power-technologieŽn bewerkstelligen dat de nieuwe Unimog uitermate zuinig rijdt en werkt, meer presteert en voldoet aan de emissienorm Euro VI. De nieuwe dieselmotoren leveren een vermogen tot 170 kW (230 pk) en een hoger koppel dan ooit tevoren. Bij de Unimog met terreincapaciteiten zorgen krachtige hydraulische en mechanische versnellingsbakken voor een hogere productiviteit. Nieuw is een extra krachtbron voor de motor die volledig nieuwe potentiŽle gebruiken blootlegt. De bestuurderscabine met nieuwe vormgeving ondersteunt de bestuurder, vooral wanneer de taak geen ruimte laat voor uitgebreid overleg, zoals bij gebruik op moeilijk terrein. Zo zorgt het nieuwe bedieningsconcept voor nog meer rijcomfort en minder vermoeidheidsverschijnselen.


Robuustheid en betrouwbaarheid: welke stenen er ook in de weg liggen, de Unimog is gebouwd om vrijwel elke hindernis te overwinnen. Duizendmaal beproefd, stelt het concept van de Unimog zich dagelijks bloot aan de zwaarste test: uw volgende rit. Stabiele en voor Unimog typische portaalassen voor grote bodemvrijheid, extreme draaimogelijkheden, het gelaste frame, het verbindingsbuisconcept, waadmogelijkheid, schijfremmen en hulpas met volledige bescherming tegen stof en vervuiling – deze en nog veel andere voordelen merkt u meter per meter.


Meer informatie

 

 

 


Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart