eVans - Elektrische bestelwagens

EfficiŽnt, zuinig, flexibel en altijd betrouwbaar: met de eVito bewijst Mercedes-Benz Vans dat volledig elektrische bestelwagens concurrerend kunnen zijn en voor dezelfde TCO (Total Cost of Ownership) kunnen worden ingezet als dieselvarianten. Na de introductie van de eVito zal volgend jaar ook een eSprinter op de markt worden gebracht. Daimler is daarnaast ook bezig met een nieuwe concept Sprinter met elektriciteit in combinatie met een brandstofcel (FCELL). Met deze Sprinter wordt de actieradius opgeschroefd naar ruim 500 kilometer.


Bij Gomes bent u aan het juiste adres voor alle ontwikkelingen omtrent de elektrische bestelwagens. Wij houden u graag op de hoogte.


Houd mij op de hoogte
Highlights:

  • Tot 150 kilometer rijden met de eVito
  • Tot 115 kilometer met de eSprinter
  • Maximaal 120 kilometer per uur
  • Opladen in 6 uur

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   


eVito

_________________De eVito is vooral geschikt voor transport in stedelijke gebieden, maar voldoet door zijn actieradius en laadcapaciteit ook aan de eisen van bijvoorbeeld servicemonteurs. De eVito heeft een 41,4 kWh-batterij, waarmee hij een actieradius heeft van 150km (WLTP). Daarna is de eVito in slechts zes uur weer op te laden.

Zijn elektrische aandrijflijn heeft een vermogen van 84 kW en 300 Nm koppel. De topsnelheid van de eVito kan worden afgestemd op zijn gebruik. Als hij vooral in de stad rondrijdt, is een topsnelheid van 80 km/u voldoende. Dat bespaart energie en maximaliseert de actieradius. Wordt de eVito over langere afstanden ingezet, dan is een topsnelheid van 120 km/u mogelijk.

De middelgrote bestelwagen is er in twee lengtes. Het basismodel is 5.140 mm lang, heeft een maximale laadcapaciteit van 1.073 kg en is dus vergelijkbaar met de Vito met verbrandingsmotor. Daarbij is er ook een extralange versie. Die meet 5.370 mm, heeft een laadcapaciteit van 1.048 kg en een maximaal toegestaan gewicht van 3.200 kg. Het batterijpakket van de eVito bevindt zich onder de vloer, waar het geen invloed heeft op de 6,0 tot 6,6 m3 grote laadruimte.


Meer informatie


eSprinter

_______________ 

Na de introductie van de Mercedes-Benz eVito volgt volgend jaar de eSprinter, die in eerste instantie als bestelwagen met een verhoogd dak en een toegelaten gewicht van 3.500 kg op de markt komt. Zijn maximale laadvolume is met 10,5 m3 gelijk aan dat van de Sprinter met dieselmotor.


Het batterijpakket van de eSprinter (bestaande uit vier units) is 55 kWh groot en zorgt voor een actieradius van circa 150 km (WLTP). De maximale laadcapaciteit is dan 900 kg. Er is ook een variant leverbaar met drie batterij-units (41 kWh). De actieradius van de eSprinter komt dan op zo’n 115 km uit en de maximale laadcapaciteit op 1.040 kg.


Het vermogen en koppel van de elektrische aandrijflijn van de eSprinter zijn gelijk aan die van de instapdiesel: 84 kW en 300 Nm. Net zoals bij de eVito kan de topsnelheid worden ingesteld. Voor stedelijk gebruik is 80 km/u voldoende, maar tot 120 km/u is ook mogelijk.


Houd mij op de hoogte
    Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart