De nieuwe V-Klasse


Met de Mercedes-Benz V-Klasse zijn gezinnen ontspannen onderweg en kan er nůg intensiever van uitstapjes worden genoten. Wanneer de V-Klasse voor personenvervoer wordt gebruikt, komen passagiers bovendien comfortabeler dan ooit op hun bestemming aan.

De nieuwe V-Klasse heeft een stoerdere uitstraling en valt nog meer op door de nieuwe voorzijde. Die kenmerkt zich door een nieuw bumperdesign met opvallende luchtinlaten en een grille met een nieuwe diamantstructuur. De Mercedes-ster heeft een centrale plek in de grille gekregen, met daarnaast twee zilverkleurige strips. De nieuwe motorgeneratie is nog zuiniger en schoner en heeft nog verder verbeterde geluids- en vibratiekenmerken. Het geluidsniveau binnenin is nog lager en vibraties zijn verminderd.


De nieuwe V-Klasse is verkrijgbaar vanaf € 40.590,-  excl. BTW/BPM of vanaf € 423,- per maand.


Plan een proefrit in


De nieuwe V-Klasse is verkrijgbaar in tal van motorvarianten, waaronder:

  • De V 250 d met 140 kW/190 pk en een koppel van 440 Nm (gemiddeld brandstofverbruik 6,3-5,9 l/100 km, gemiddelde CO2-emissie 165-154 g/km*)
  • De V 300 d die de top in zijn segment vormt met een koppel van 176 kW/239 pk en een koppel van 500 Nm (gemiddeld brandstofverbruik 6,3-5,9 l/100 km, gemiddelde CO2-emissie 165-154 g/km*)

Tijdens de acceleratiefase kan de V 300 d kortstondig 30 Nm koppel extra (‘overboost’) leveren naast zijn 500 Nm koppel. De V 300 d accelereert van 0 naar 100 km/h in 7,9 seconden. Het model haalt een topsnelheid van 220 km/h. Ter vergelijk, de immer populaire voorganger, de Viano CDI 3.0 V6 leverde 165 kW/ 224 pk en 440 Nm. Dit voertuig accelereerde van 0 naar 100 km/h in 9,1 seconden.

De nieuwe motorgeneratie is nog zuiniger en schoner en heeft nog verder verbeterde geluids- en vibratiekenmerken. Het geluidsniveau binnenin is nog lager en vibraties zijn verminderd.


Na de facelift kan de V-Klasse voor het eerst optioneel worden uitgerust met de 9G-TRONIC automatische transmissie. Deze bijzonder comfortabele en efficiŽnte automatische transmissie met koppelomvormer vervangt de 7G-TRONIC en is standaard bij de V 300 d (gemiddeld brandstofverbruik 6,3-5,9 l/100 km, gemiddelde CO2-emissie 165-154 g/km)* en de V250 d (gemiddeld brandstofverbruik 6,3-5,9 l/100 km, gemiddelde CO2-emissie 165-154 g/km)*. De bestuurder kan met behulp van de DYNAMIC SELECT schakelaar kiezen uit de rijmodi ‘Comfort’ en ‘Sport’ en daarmee invloed uitoefenen op het schakelgedrag. Daarnaast stelt de ‘M’ modus de bestuurder in staat om handmatig te schakelen met behulp van de DIRECT SELECT schakelpaddles aan de stuurkolom.


Alle motorvarianten van de nieuwe V-Klasse zijn standaard voorzien van achterwielaandrijving, maar de permanente vierwielaandrijving 4MATIC is verkrijgbaar als optie. Daarmee kan de nieuwe V-Klasse goed uit de voeten op verschillende soorten ondergrond. De voertuighoogte blijft onder de twee meter, zelfs als het voertuig wordt voorzien van vierwielaandrijving. Zodoende blijft de dagelijkse bruikbaarheid van de nieuwe V-Klasse intact en hij past nog altijd zonder problemen in garageboxen alsmede in de meeste parkeergarages.


Vraag meer informatie aanVerschillende mogelijkheden

Voor personen net zo ruim als voor bagage. Maximaal acht personen en bagage – de V-Klasse is uitstekend geschikt voor zowel personen- als goederenvervoer. Als veel ruimte nodig is, kunnen de stoelen ook volledig worden uitgebouwd. Bij een maximale laadlengte van 2565 mm in de carrosserielengte extra lang (lang: 2335 mm, kort: 2090 mm) kunt u ook omvangrijke zaken vervoeren. Wanneer alle stoelen achterin worden uitgenomen, is een laadruimte van maar liefst 5010 l (lang: 4630 l, kort: 4200 l) beschikbaar voor bagage en vrijetijdsuitrusting.


De Mercedes-Benz V-Klasse in drie verschillende carrosserielengten: kort, lang en extra lang.

Sfeerverlichting cockpit. 

Panoramaschuifdak. 

Burmesterģ surround-soundsysteem. 

    Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart