Mercedes PRO adapter: De oplossing voor montage achteraf.

De Mercedes PRO adapter is de compacte hardware-oplossing voor de montage achteraf. Hij kan eenvoudig naderhand in de geselecteerde Mercedes-Benz Vans modellen ingezet worden, die nog niet op connectiviteit zijn ingericht. Hij verleent u en uw actuele voertuigen de toegang tot de innovatieve wereld van connectiviteit van Mercedes PRO connect.


Vraag meer informatie aan


Alle voordelen van de Mercedes PRO adapter

Verhoog de efficiŽntie van uw wagenpark met Mercedes PRO connect.


Mercedes PRO connect biedt u door de montage achteraf van de Mercedes PRO adapter een hoge mate aan transparantie, controle en support. De communicatie tussen wagenparkbeheerder, bestuurder en voertuig maakt het u nu bijzonder makkelijk uw onderneming aanzienlijk efficiŽnter leiding te geven. 


  • Innovatieve connectiviteit in de voertuigen van uw actuele wagenpark (Voor geselecteerde Vito en Sprinter modellen)
  • In totaal 5 Mercedes PRO connect services (Voor een efficiŽnt wagenparkbeheer)
  • Eenvoudige montage achteraf (Met de Mercedes PRO adapter)


Bestel direct een adapter


Koppel nu met Mercedes PRO en ontvang een USB multilaadkabel t.w.v. € 5,- cadeau*. Vraag hier uw cadeau aan. De vijf Mercedes PRO connect-services.

Voertuigstatus

Overzicht van de voertuigtoestand en inzet van het wagenpark door voertuiggegevens te verzenden, verwerken en analyseren.

Voertuiglogistiek

Voertuiglocaties doorgeven en geofences instellen, zodat de wagenparkbeheerder wordt geÔnformeerd wanneer een voertuig een afgebakend gebied in- of uitrijdt. Informatie over de verkeerssituatie.

Wagenparkcommunicatie

Berichten, adressen en telefoonnummers uitwisselen tussen de voertuigmanagement-tool en de Mercedes PRO Adapter-app2 van de bestuurder.

Onderhoudsmanagement

Informatie over uit te voeren onderhoud en passende offertes van het Mercedes-Benz Van Partner.

Digitaal rittenboek

Dankzij een digitale lijst van de gemaakte ritten kan gemakkelijk onderscheid worden gemaakt tussen zakelijke ritten en privťritten. Bovendien is de rittenlijst handig voor de belastingaangifte.

De drie bestanddelen van Mercedes PRO connect.

De naderhand opgebouwde versie van Mercedes PRO connect bestaat uit drie bestanddelen die de communicatie tussen wagenparkbeheerders, bestuurders en voertuigen mogelijk maken en vooral: vergemakkelijken.


Voertuig

De Mercedes PRO Adapter is onze eerste compacte hardwareoplossing die voertuigen voorbereid op het gebruik van Mercedes PRO connect-services en dus ook op de innovatieve wereld van connectiviteit.


De adapter wordt in de diagnoseaansluiting (de OBD2-bus) in het voertuig aangebracht. Deze levert waardevolle voertuiggegevens op, die eenvoudig kunnen worden overgedragen, verwerkt en geanalyseerd. Als communicatiebrug tussen de voertuigmanagement-tool en de Mercedes PRO Adapter-app verleent de Mercedes PRO Adapter toegang tot de vele voordelen van Mercedes PRO connect. Op die manier creŽert de Mercedes PRO Adapter een win-winsituatie voor de wagenparkbeheerder en de bestuurder. Want hoe beter je verbonden en geÔnformeerd bent, hoe efficiŽnter en makkelijker het dagelijks werk verloopt.

Wagenparkbeheerder

De wagenparkbeheerder krijgt via de voertuigmanagement-tool een uitgebreid overzicht van zijn volledige wagenpark. Zo nodig kan hij de informatie eruit filteren die voor hem belangrijk is.


Steeds een overzicht van het wagenpark.
Ritten aanzienlijk efficiŽnter plannen. De positie van de voertuigen en de informatie over de verkeerssituatie kunnen praktisch in realtime worden opgeroepen. Ook de automatische bewaking van gebieden (Geofencing) en het instellen van adressen, bijvoorbeeld locaties van belangrijke klanten, verbeteren het overzicht voor de wagenparkbeheerder.


De belangrijkste voertuiggegevens overzichtelijk verwerkt.
Wie de staat van zijn voertuigen kent, kan stilstandtijden aanzienlijk beperken. Op basis van regelmatig verstuurde gegevens over de staat van de voertuigen en een overzichtelijke weergave van de gegevens heeft de wagenparkbeheerder altijd alles onder controle.

Bestuurder

Via de Mercedes PRO Adapter-app kan de bestuurder waardevolle informatie over het voertuig en de uit te voeren opdrachten oproepen. Voertuiggegevens worden regelmatig en geautomatiseerd aan de voertuigmanagement-tool en de wagenparkbeheerder doorgegeven en dragen ertoe bij de planning te optimaliseren.


Minder administratie, meer overzicht.
Het digitaal rittenboek is een comfortabel alternatief voor rittenboeken op papier. Zo kunnen de bestuurders zich concentreren op hun belangrijkste taken. De Mercedes PRO Adapter-app documenteert alle ritten en maakt het ook mogelijk om deze gegevens eenvoudig te exporteren. De privacy van de bestuurders wordt beschermd door het aanvinken van ritten als 'privť'.


Altijd goed geÔnformeerd.
Dankzij de wagenparkcommunicatie kan de bestuurder centraal via de voertuigmanagement-tool veilig en efficiŽnt informatie ontvangen. Zo krijgt de bestuurder berichten, adressen en telefoonnummers betrouwbaar via de app op zijn smartphone. 

 


De Mercedes PRO adapter is voor de Vito 639 vanaf 11/2010, voor de Vito 447 vanaf 10/2014 en voor de Sprinter 906 vanaf 04/2006 beschikbaar. Voor Mercedes-Benz bestelwagens die af fabriek met de communicatiemodule (LTE) voor digitale services (JH3) verkrijgbaar zijn, kan de Mercedes PRO adapter niet worden gebruikt bij voertuigen met de uitrusting Motorloopregeling (MW1) zijn er functionele beperkingen bij de service 'Digitaal rittenmanagement' en 'Digitaal rittenboek'. Als de motorloopregeling actief is, wordt er slechts ťťn rit herkend. / De Mercedes PRO Adapter-app mag niet tijdens het rijden worden bediend. Houd rekening met de in uw land geldende wettelijke voorschriften met betrekking tot het gebruik van een smartphone tijdens het rijden. Cadeau geldig op auto's die gekoppeld zijn vanaf 1 februari 2019. 

    Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart