Contact: 072-5670400

Opleidingen Bij Gomes: “The Best or Nothing”

Dat is waar wij bij Gomes Noord Holland B.V. en Mercedes-Benz voor staan, ook als het gaat om onze medewerkers. Gomes wil zich onderscheiden door de beste te zijn voor haar relaties en zorg te dragen voor de totale vervoers- en mobiliteitsbehoefte van onze klanten. Wij streven naar een hoge mate van klanttevredenheid met hoogwaardige producten en diensten. Daarom zijn wij altijd op zoek naar de beste technici met passie voor het vak. Lijkt het jou wat om in de toekomst te sleutelen aan Mercedes-Benz voertuigen?


Wil je altijd blijven leren en streef jij er ook naar de beste van de besten te worden? Reageer dan op één van onze vacatures!

Gomes geeft je volop mogelijkheden om:

 •  Het vak van (bedrijfs-)autotechnicus te leren;
 • Je vakkennis te vergroten;
 • Werkervaring op te doen;
 • Door te groeien tot eerste (bedrijfs-)autotechnicus;
 • Volop Mercedes-Benz trainingen te volgen;
 • Je persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen.

Functies

Onze organisatie is opgebouwd uit verschillende divisie; Personen- en Bestelwagens en Trucks met daarbinnen verschillende afdelingen en functies. Op de afdeling Aftersales zorgen onze technici ervoor dat onze klanten altijd met een betrouwbare en veilige auto kunnen rijden. Bij de afdeling Sales kunnen onze klanten terecht voor een nieuwe of jonggebruikte auto. Een aantal van de functies binnen de afdelingen staan hieronder beschreven:

Sales:

De verkoopadviseur is de persoon waar onze klanten terecht kunnen voor nieuwe of jonggebruikte personenauto, bestelwagen of trucks en de verkoop van verzekeringen en financieringen. De afdeling Verkoopbinnendienst zorgt voor de dagelijkse, administratieve ondersteuning voor de verkoopadviseurs. De product expert is de specialist als het gaat om verstrekken van informatie aan klanten over alle nieuwe innovaties in onze auto’s. Hij helpt je de auto te leren kennen.

After Sales:

De (bedrijfs-)autotechnicus is werkzaam in de werkplaats. Hij/zij voert onderhoud, reparatie en/of nieuwbouw werkzaamheden uit aan Mercedes-Benz trucks, bestel- en personenwagens. Hierbij worden de nieuwste technieken gebruikt. De service adviseur is het eerste aanspreekpunt voor klanten. Zij kunnen hier aangeven wat de klachten zijn en/of er onderhoud nodig is. De service adviseur geeft deze informatie door en verzorgt de planning voor de werkplaats. De magazijn medewerker zorgt ervoor dat de bestelde onderdelen in het magazijn liggen, opgeslagen worden en de bestellingen van de klanten en de werkplaats op een juist moment worden geleverd. De werkplaatschef zorgt voor de dagelijkse aansturing van het werkplaatsteam.


Om een van bovenstaande functies uit te voeren, is het belangrijk dat daarvoor een (relevante) vakopleiding wordt gevolgd of is afgerond.

 


Opleidingen

Omdat Gomes zich wil onderscheiden door de beste te willen zijn, investeren wij in het opleiden van onze medewerkers. Wij bieden meerdere opleidingstrajecten aan die te onderscheiden zijn in de vakopleidingen en het bijscholen van gediplomeerd personeel. 


De betreffende vakopleiding voor (bedrijfs-) autotechnicus wordt gevolgd op een MBO. Wij geven jongeren de mogelijk om binnen ons bedrijf het vak van (bedrijfs-) autotechnicus te leren in de praktijk. Omdat we deze scholing belangrijk vinden, zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met NexTechnician. Dit is een organisatie die zorgt dat bedrijven en vakopleidingen specifiek gericht op trucks, samen komen. Het praktische gedeelte wordt gegeven in een speciaal daarvoor ingerichte truckwerkplaats omgeving. Daarnaast is er, op dezelfde locatie, ook een speciale ruimte waar de theorie wordt gegeven. 

Binnen het MBO is er een onderscheid tussen de BOL leerweg en de BBL leerweg. Binnen onze organisatie is het voor studenten mogelijk om via beide manieren praktische werkervaring op te doen. Voor de BOL leerlingen is dit in de vorm van een stage waarbij een of meerdere dagen per week praktijk ervaring wordt opgedaan. De BBL leerlingen komen direct bij ons in dienst en werken doorgaans 4 dagen in de week en volgen 1 dag per week de opleiding.


Wat zijn de voordelen van de BBL opleiding?

 •  Je krijgt een officieel erkend diploma;
 • Je hebt een dienstverband en krijgt dus salaris;
 • Je hebt direct aantoonbare werkervaring;
 • Je leert werken met Mercedes-Benz;
 • De combinatie van leren en werken is uitstekend voor de meer praktisch ingestelde leerling.
 

 

Mercedes-Benz opleidingen
Naast de vakopleidingen bieden wij onze medewerkers merkgerichte, praktische trainingen en opleidingstrajecten aan. Mercedes-Benz stelt hoge eisen aan het opleidingsniveau van onze medewerkers, daarom schrijven zij voor alle technische functies gerichte vaktrainingen voor. Dit met als doel dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen en mee gaan met de nieuwste technieken. Dankzij deze opleidingsmogelijkheden kan je beter worden in je vakgebied en doorgroeien naar een hoger kennis niveau. In alle gevallen worden de Mercedes-Benz trainingen die horen bij jouw opleidingsplan, gevolgd. Deze trainingen zijn er op alle verschillende functie niveaus, van (bedrijfs-) autotechnici tot leidinggevende functies. Zo kan je bijvoorbeeld doorgroeien van servicetechnicus tot reparatietechnicus of zelfs tot diagnosetechnicus. Wij geloven erin dat medewerkers die worden opgeleid meer gemotiveerd zijn en er samen met ons naar streven de beste van de beste te willen zijn, in hun vakgebied en voor onze klanten.