• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks
  • smart

Eerste elektrische SUV van smart in middenklasse segment

Smart #1

  •  

Smart #1

 

Smart introduceert compacte SUV: smart #1

Eerste elektrische SUV van smart in middenklasse segment biedt premiumgevoel en optimale connectiviteit

Berlijn, 8 april 2022. smart onthulde gisteravond zijn nieuwe EV: de smart #1. De eerste elektrische SUV in het middenklasse segment die de rijder een premiumgevoel geeft en optimale connectiviteit biedt. De auto is voorzien van een gestroomlijnd design en hoogwaardige technologische innovaties, die garant staan voor een optimale rij-ervaring voor een brede doelgroep. Bestuurders kunnen de auto volledig naar hun persoonlijke voorkeuren instellen. Daarnaast kun je de smart #1 via een app gemakkelijk delen met vrienden. Kortom, een compacte SUV die met recht smart is.  

Ruimtelijk vernieuwend ontwerp

De smart #1 heeft een ruimtelijk en vernieuwend ontwerp. De verzonken elektrische portiergrepen, frameloze portieren en een zwevend halodak (naadloos panoramadak) accentueren het gestroomlijnde design en zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Met een lengte van 4.270 mm, 2.750 mm wielbasis, tot 19-inch hoge velgen en de uitgekiende verhouding tussen binnenruimte en buitenmaten benut de smart #1 het interieur optimaal. Daar komt nog bij dat je de achterbank eenvoudig in twee delen tot 13 cm kunt verschuiven, zodat er nog meer been- en/of laadruimte ontstaat.

Connectiviteit: nieuwe norm in mobiliteit

Connectiviteit staat centraal in de gloednieuwe smart #1. Met de smart app en het verregaand te personaliseren infotainmentsysteem, zet de auto persoonsgerichte technologie in om de verbinding tussen gebruikers, plaatsen en ervaringen te optimaliseren. De SUV biedt bijvoorbeeld een avatar als slimme reisgezel, met AI-gebaseerde spraaksturing in de userinterface. Deze is gekoppeld met het smart eco-platform en de smart app. Alles is gelinkt aan een persoonlijke smart ID en beveiligd met de krachtigste encryptie¬standaarden. Via automatische softwareupdates is de auto altijd up-to-date, waardoor je als bestuurder altijd de beste gebruikerservaring hebt. De SUV is voorzien van een AC-lader (22kW), waarmee je in 3,5 uur van 10% naar 80% bijlaadt. Met DC-laden (snelladen) kan dat zelfs in minder dan een half uur.

Carsharing

De smart #1 heeft alles in huis om carsharing makkelijk te maken. Via de smart app registreer je de personen met wie je de auto deelt. Vervolgens maak je de SUV via een digitale sleutel voor hen beschikbaar, met de mogelijkheid om een specifieke periode in te stellen waarbinnen zij de smart #1 kunnen gebruiken.

Dirk Adelmann, CEO smart Europe GmbH: “We zijn trots dat we nu de productieversie van de smart #1 kunnen presenteren. Met deze SUV bieden we een nieuwe generatie EV’s en maken we elektrisch rijden met een premiumgevoel en optimale connectiviteit toegankelijk voor een brede doelgroep.”


Interesse in de nieuwe smart? U kunt hem alvast reserveren. 

Reserveren

 

Waar bent u naar op zoek?