• Personenwagens
 • Bedrijfswagens
 • Trucks
 • smart

Eenvoudig. Intelligent. En voor u gemaakt.

Mercedes me Adapter

 •  

Mercedes me Adapter

 

Zorg voor een geavanceerde verbinding met uw Mercedes-Benz. Met de Mercedes me Adapter en de smartphone-app, die u hieronder kunt downloaden, kunt u belangrijke voertuiggegevens van en behulpzame functies voor uw auto op uw smartphone raadplegen. Daarmee wordt uw dagelijkse mobiliteit niet alleen eenvoudiger maar ook meer ontspannen.

De Mercedes me Adapter is voor een groot aantal voertuigen van Mercedes-Benz vanaf modeljaar 2002 beschikbaar. U kunt de Mercedes me Adapter, tegen betaling, bij ons bestellen.

Mercedes me Adapter aanvragen


Mercedes me Adapter aanvragen

Indien uw voertuig geschikt is voor de Mercedes me Adapter dan kunt u een Mercedes me Adapter tegen betaling bestellen. Controleer middels het overzicht op deze pagina of uw voertuig geschikt is voor de Adapter of dat u wellicht gebruik kunt maken van Mercedes me zonder de Adapter (dit is vaak het geval indien u een jonger voertuig heeft welke niet in het overzicht staat). 

Na het invullen van het formulieren ontvangen wij uw gegevens, zodat wij aan de hand van het kenteken nog een controle kunnen uitvoeren of het voertuig geschikt is. Vervolgens nemen wij contact met u op en bestellen wij de Adapter voor u.


U kunt inzicht krijgen in:

 • Rijstatistieken
 • Overzichten van gereden trajecten
 • Onderhoudsmanagement
 • Locatiegegevens
 • Off-Street Parking (toont beschikbare parkeerplaatsen)

Benodigdheden voor het installeren: 

 • Identiteitsbewijs
 • Kentekenbewijs
 • Uw smartphone
U hebt al een Mercedes Me Adapter en een geschikte auto? Dan kunt u beginnen! 

1. Download de Mercedes me Adapter-app op uw smartphone. De app is beschikbaar voor iPhones (iOS 11 en hoger) en Android-smartphones (Android 6 en hoger). Klik hier om de app te installeren op een iPhone en hier op een Android.

2. Ga naar de app en log in met uw Mercedes me-gegevens. Volg de instructies in de app.

3. Plug de Mercedes me Adapter in de diagnose-aansluiting van uw auto in (de 'OBD2-aansluting'). Deze bevindt zich in de beenruimte van de bestuurder. In sommige modellen moet eerst het kapje van de OBD2-aansluiting worden geopend.

4. Voeg het apparaat 'MB-123456' of vergelijkbaar toe in het Bluetooth-menu van uw smartphone. De Bluetooth-link moet worden gemaakt binnen drie minuten na het inpluggen van de Adapter. Zo niet, dan moet u de Adapter opnieuw inpluggen.

5. Open de app opnieuw en volg de instructies. Start de auto wanneer daarom gevraagd wordt. 

U wenst de Mercedes me Adapter opnieuw te activeren, bijvoorbeeld na een onderhoudsbeurt? 

1. Plug de Adapter opnieuw in de OBD2-aansluiting in de beenruimte van de bestuurder in. 

2. Klik in de 'Mijn Voertuig'-sectie linksboven op het symbool met de twee auto's. Klik vervolgens op het Plus-symbool om de Adapter opnieuw met uw auto te verbinden. Geschikte modellen

Is uw model jonger dan genoemd in het overzicht (zie onderstaande tabel), dan kunt u zonder adapter gebruik maken van Mercedes me. *Afhankelijk van uw abonnement voor mobiele telefonie kunnen er kosten zijn verbonden aan het downloaden van de app en het datagebruik. Heeft u vooraf aan uw bezoek aan de Gomes niet alle gebruiksvoorwaarden geaccepteerd dan kan Gomes de Adapter niet met uw voertuig koppelen.

 

Waar bent u naar op zoek?