• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks

    GomesTrucks en Actros winnend duo voor VCK Logistics!

    De lat ligt hoog bij VCK Logistics uit Schiphol voor het transport van high-value goederen. De combinatie van een rijk opgebouwde Mercedes-Benz truck met een truckdealer die begrijpt wat er wordt gevraagd in deze branche, gaf VCK Logistics veel vertrouwen. Het resultaat wordt de komende periode afgeleverd: drie Actros bakwagens én een vracht aan ervaring van GomesTrucks.

    Gewonnen tender

    VCK Logistics Supply Chain Solutions uit Schiphol heeft in het verleden al ervaring opgedaan met de trucks van Mercedes-Benz. In het wagenpark rijden onder meer vijf Actros bakwagens. Voor de vervanging van drie trucks oriënteerde de logistiek dienstverlener zich uitgebreid. De trucks van Mercedes-Benz kwamen in de tender het sterkst naar voren. Frank de Ron, Transport Manager van VCK Logistics: “De Actros bakwagens laten zich door de betrouwbare en bewezen techniek goed plannen in het high-value transport waar tijd vaak je vijand is. En ook de stabiliteit van GomesTrucks spreekt ons erg aan. We vertrouwen op snelle en adequate service dankzij een reparatie en onderhoudscontract.” Afgelopen week zetten Brennus van der Klaauw, managing director VCK Logistics, en Flip J.A. Janssen, directeur GomesTrucks hun handtekeningen onder een overeenkomst voor de levering van drie nieuwe Actros F bakwagens. Flip J.A. Janssen: “Voor iedere transporteur geldt dat stilstand geld kost. Maar in de regio Schiphol en Aalsmeer is scherpte in tijd meer dan gewenst. GomesTrucks heeft daar veel ervaring in en weet wat er in deze regio gevraagd wordt. Met de geplande nieuwbouw in Aalsmeer hebben we straks een pand dat aan de allernieuwste eisen voldoet én bijna letterlijk om de hoek zit.”

    Full options bakwagen

    Nu de overeenkomst is getekend, worden in de komende maanden drie trucks in het wagenpark vervangen door nieuwe Actros F 1833 L bakwagens. De trucks met brede StreamSpace cabine en lage instap van drie treden, worden ingezet voor het transport van high-value goederen zoals elektronica in de Benelux. De Actros F is een functionele en praktische uitvoering van het Mercedes-Benz vlaggenschip. De luchtgeveerde bakwagen is voorzien van veel opties en extra’s die bijdragen aan meer chauffeurscomfort en veiligheid. De anticiperende cruisecontrol Predictive Powertrain Control past de rijstijl aan op de gereden route en bespaart extra brandstof door de schakelstrategie daar nauwkeurig op af te stellen. Met onder meer Active Sideguard Assist, automatische afstandsregeling en Active Brake Assist 5 zijn de bakwagens uitgerust met moderne assistentiesystemen voor maximale veiligheid van chauffeur, lading en medeweggebruikers. De Actros cabines met luchtgeveerde stoelen en bedden zijn voor de dubbele bemanning uitgerust met de TrendLine designuitvoering, airconditioning, standkachel en koelkast. Omdat de VCK Logistics chauffeurs nog geen ervaring hebben met de nieuwste systemen zoals de MirrorCam, verzorgt GomesTrucks een uitgebreide afleverinstructie voor de chauffeurs. 

    Veilig op afstand

    De bakwagens worden opgebouwd met een laadbak van Karhof Carrosserieën die is voorzien van een extra zware laadklep die tot 3.000 kg gewicht kan dragen. Om de high-value goederen in optimale conditie af te leveren, wordt de laadbak op een constante temperatuur gehouden. Het cargolockingsysteem maakt het voor VCK Logistics mogelijk om op afstand de deuren van de laadbak te openen en vergrendelen. De logistiek dienstverlener kan de trucks met een eigen volgsysteem nauwkeurig volgen en weet zo exact waar de lading zich bevindt. De Ron: “Wij nemen veiligheid in ieder opzicht heel serieus. We kiezen bewust voor systemen op de laadbak en de trucks die daaraan bijdragen. Mede door het samenspel met GomesTrucks optimaliseren we aan alle kanten de betrouwbaarheid van onze dienstverlening.“



     Brennus van der Klaauw, managing director VCK Logistics, en Flip J.A. Janssen, directeur GomesTrucks ondertekenen de overeenkomst.

     

    Waar bent u naar op zoek?