• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks
  •  

Oproep aan internationaal opererende transporteurs!

GomesTrucks vraagt transportondernemers om slim te plannen rondom de slimme tachograaf. Uiterlijk december 2024 moeten vrachtwagens voor internationaal vervoer, die zijn uitgerust met een analoge tachograaf (afleveringsdatum 30-04-2006 en <15-06-2019), voorzien zijn van een 2e generatie slimme tachograaf.

Uiterlijk 19 augustus 2025 moeten vrachtwagens voor internationaal vervoer, die zijn uitgerust met een 1e generatie slimme tachograaf (afleveringsdatum >4-06-2019 en <21-08-2023), voorzien zijn van een 2e generatie slimme tachograaf.

De 1e generatie slimme tachograaf, de digitale tachograaf en de analoge tachograaf zijn niet geschikt om met het toekomstige Galileo satelliet netwerk te communiceren. Voor transporteurs die alleen binnen Nederland rijden, is dit geen probleem. Hiervoor geldt de verplichte ombouw naar 2e generatie slimme tachograaf niet. Transporteurs met ritten buiten Nederland zullen wel over moeten naar de 2e generatie slimme tachograaf. GomesTrucks adviseert deze update gelijktijdig met de 2-jaarlijkse verplichte ijking van de tachograaf te laten uitvoeren. Dit kan betekenen dat de voertuigunit in de cabine vervangen moet worden of dat er een software update uitgevoerd moet worden. GomesTrucks kan op basis van de voertuiggegevens de werkzaamheden inschatten en offreren. Hoewel er goede afspraken zijn gemaakt met leveranciers, is het verstandig om tijdig met GomesTrucks het vervangen of updaten in te plannen zodat materialen op voorraad zijn. 

Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.

 

Waar bent u naar op zoek?