• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks

Subsidie op snel leverbare elektrische Mercedes-Benz en FUSO trucks!

  •  

Subsidie op snel leverbare elektrische Mercedes-Benz en FUSO trucks!

 


De elektrificatie van zware bedrijfswagens zet definitief door en niet alleen vanwege het groeiend aantal zero-emissiezones in binnensteden. Vanaf 4 april 2023 kunnen ondernemers een aanvraag doen voor de Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks (AanZET). Op de bij GomesTrucks binnen zes weken leverbare eActros, eEconic en eCanter loopt het subsidiebedrag op tot wel 37% van de aanschafprijs. Voor ondernemers die het wagenpark willen verduurzamen, is dit het uitgelezen moment. GomesTrucks verwacht veel vraag naar deze aantrekkelijke subsidieregeling en adviseert transporteurs daarom nu alvast in contact te komen met de verkoopadviseurs.

Aanvragen via de Rijksoverheid 

De Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET) is voor ondernemers en non-profitorganisaties die een nieuwe, volledig emissieloze (uitstootvrije) vrachtauto willen kopen of financial-leasen. Vanaf 4 april 2023 mogen ondernemers hun AanZET aanvraag doen via de website van de Rijksoverheid. Na aanvraag door de ondernemer wordt binnen dertien weken uitsluitsel gegeven. De truck moet daarna in twaalf maanden geleverd zijn. De eActros, eEconic en eCanter komen voor de AanZET in aanmerking en zijn binnen zes weken leverbaar. GomesTrucks roept ondernemers op om niet te lang te wachten en gezamenlijk met de verkoopadviseurs de mogelijkheden te verkennen. Wie direct op 4 april de subsidieaanvraag doet, vergroot de kans op toekenning. De subsidiepot is dit jaar gevuld met 30 miljoen euro.

Meer informatie

GomesTrucks denkt mee

Elektrificatie van het wagenpark gaat verder dan de aanschaf van een emissieloze truck alleen. Met Joey Grandiek heeft GomesTrucks een adviseur voor eMobility in huis die graag met ondernemers meedenkt. Grandiek: “De ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op en niet alleen op productniveau. We volgen de innovaties van Mercedes-Benz en FUSO op de voet en vinden het net zo belangrijk om te weten welke kansen ondernemers nog meer kunnen verzilveren. De subsidieregeling is er een goed voorbeeld van. Maar GomesTrucks heeft inmiddels ook veel kennis opgedaan op het gebied van inzet, laadinfrastructuur en chauffeursbegeleiding. Ik nodig iedereen van harte uit eens hierover met mij van gedachten te wisselen. Het zou zonde zijn als deze mooie regeling aan veel van onze klanten voorbij gaat.” Naast de subsidie biedt de aanschaf van een elektrische truck ook fiscale voordelen. Door de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) loopt het voordeel nog verder op. 

Emissieloze trucks

GomesTrucks heeft met de eActros, eEconic en de eCanter perfecte emissieloze alternatieven binnen de huidige truckrange. De eActros kan worden uitgerust met drie of vier accu's. Elk van deze lithium-ionaccu’s is uitgevoerd met elk een capaciteit van 112 kWh. Dit betekent een totale accucapaciteit van maximaal 448 kWh. Door de efficiënte aandrijflijn van de eActros kunnen trajecten tot wel 400 kilometer worden afgelegd. Uw GomesTrucks vertegenwoordiger kan adviseren over de juiste configuratie van de eActros voor maximaal rendement in het zware distributietransport in stedelijke gebieden. Met een volledig elektrische aandrijving is de eEconic een praktische doorontwikkeling van de beproefde Econic en daarmee de perfecte oplossing voor werkzaamheden in de stad. Het lokaal emissievrij rijden in combinatie met het zicht rondom de truck maken de eEconic zowel duurzaam als veilig. Ook onze eCanter heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Met talloze configuraties en een ruime actieradius is ook de eCanter klaar voor de emissieloze, stedelijke distributie. Nu rest alleen nog de vraag…bent u er klaar voor?!

 

 

Waar bent u naar op zoek?