• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks

Green Charging by Mercedes-Benz.

Gegarandeerd 200.000 km groen laden.

  •  

Gegarandeerd 200.000 km groen laden.

 

Gegarandeerd 200.000 km groen laden.

U wil graag elektrisch rijden uit duurzaamheids- of fiscale overwegingen. Maar hoe groen is dat nu precies?

Met Green Charging garandeert Mercedes-Benz dat uw auto gedurende 200.000 km uitsluitend gevoed wordt met échte groene stroom, ongeacht hoe en waar u laadt.  


Gegarandeerd C02-neutraal laden

Met 'Ambition 2039' streeft Mercedes-Benz naar een volledig CO2-neutrale keten; van toeleveranciers, over productie tot recycling. Om de werkelijke CO2-uitstoot van een mobiliteitsoplossing op een eerlijke manier te beoordelen, moet echter ook de gebruiksfase van het voertuig in acht worden genomen. Deze gebruiksfase biedt een enorm potentieel om de hoeveelheid CO2 te reduceren. Mercedes-Benz doet dit door middel van het nieuwe standaardaanbod voor haar Mercedes-EQ-modellen: gegarandeerd CO2-neutraal laden.

CO2-neutraal laden

Elektrisch rijden is pas groen wanneer ook de stroom waarmee u oplaadt groen is. Strikt genomen weet u nooit zeker waar de elektriciteit die u tankt vandaan komt en hoe ze is opgewekt. Groene en grijze energie stroomt immers door elkaar op het elektriciteitsnet. Met Green Charging tracht Mercedes-Benz u toch die zekerheid van groene energie te bieden. Mercedes-Benz streeft naar een duurzame opwek van de energie die u heeft gebruikt om uw voertuig op te laden. Op deze manier kunnen we u garanderen dat uw auto ook tijdens de gebruiksfase volledig CO2-neutraal is. 

Zo garandeert Mercedes-Benz u groene stroom om op te laden.

 De hoeveelheid elektriciteit die u aan de ene kant van het net verbruikt door uw auto op te laden, wordt aan de andere kant opgewekt uit wind en zon en toegevoegd aan het net. Deze lokaal geproduceerde, duurzame energie wordt onderschreven met een Garantie van Oorsprong die vervolgens aangekocht wordt door Mercedes-Benz.

Garantie van Oorsprong.

De EQS

 Een GvO is het enige rechtsgeldige bewijs dat energie 100% duurzaam wordt opgewekt. Voor elke Megawatuur (MWh)* geproduceerde, hernieuwbare energie wordt 1 GvO gecreëerd en onderschreven door een gecertifieerde organisatie.(CertiQ)

Levert de energieleverancier groene stroom aan een klant, dan moet hij deze GvO's afboeken. Een GvO kan slechts 1 keer gebruikt worden, waardoor u zeker bent dat de energie ook daadwerkelijk groen is. Via het unieke ID-nummer is zelfs bekend waar uw energie vandaan komt en wanneer ze aan het net werd toegevoegd.

Sjoemelstroom, nee bedankt.

De EQV

Ongeveer 70% van de inwoners denkt groene stroom in huis te hebben, terwijl slechts 10% van onze energie duurzaam wordt opgewekt. De oorzaak is sjoemelstroom, ook 'green washing' genoemd: grijze stroom wordt via goedkope stroomcertificaten 'vergroend'.

Mercedes-Benz maakt voor zijn aanbod uitsluitend gebruik van streng gecontroleerde GvO's afkomstig van zonne- en windparken in de Benelux. U hebt dus op elk moment de zekerheid dat u niet onbewust bijdraagt aan 'green washing' en de groene energie ook daadwerkelijk en uitsluitend lokaal werd opgewekt.

 

Waar bent u naar op zoek?