• Personenwagens
 • Bedrijfswagens
 • Trucks

  Mercedes-Benz verrijkt regulier mbo-onderwijs

  De automotive-sector is volop in beweging. Steeds meer voertuigen worden elektrisch aangedreven, connectiviteit speelt een toenemende rol en het aantal assistentie- en veiligheidssystemen groeit gestaag. Om ervoor te zorgen dat de sector voorzien blijft van nieuw talent met actuele kennis moeten mbo-opleidingen meebewegen met deze ontwikkelingen. Mercedes-Benz Vans Nederland lanceert als onderdeel van het landelijke TopClass-programma de unieke module Smart Mobility voor het mbo. Een nieuwe manier om onderwijs duurzaam up tot date te houden, die in eerste instantie wordt gestart op vijf scholen in Nederland.

  Gomes Noord-Holland B.V. en ROC Horizon College werken samen

  Gomes zet zich samen met Mercedes-Benz Nederland al jaren in om de verbinding tussen het onderwijs en het lokale bedrijfsleven te maken. Met gastlessen, praktijkopdrachten en door het beschikbaar stellen van stageplaatsen voor de studenten van het Horizon College stoomt zij hen klaar voor de toekomst. De intensivering met het TopClass-programma zorgt voor een uniek aanbod.

  v.l.n.r. Bea den Bakker, Stefan Smale (via MS Teams), Henk Brijde, Patrick Seignette, Krijn Jansen en Laura Koster

  Actueel onderwijsaanbod

  Met de Project Based Learning-module Smart Mobility actualiseert Mercedes-Benz in samenwerking met CENSES Education het onderwijsaanbod voor toekomstige autotechnici. De module heeft een digitale leeromgeving waarin theorie, opdrachten en trainingen een plek krijgen. Daarnaast stelt Mercedes-Benz elektrische bestelwagens, presentatiemateriaal, trainingsmateriaal en e-assessments beschikbaar.

  Merk-overstijgend

  Onderwijsdeskundigen en technisch trainers passen het trainingsmateriaal afkomstig van de fabrikant aan op het mbo. Het materiaal is merk-overstijgend, waardoor studenten de verworven competenties ook op andere merken kunnen toepassen. Alle opdrachten, trainingen en theorie die worden aangeboden zijn actueel, betekenisvol en uit de praktijk gegrepen. Zo moeten studenten zelfstandig een demo van een elektrische miniatuur bestelbus maken en leren ze veilig te werken aan een elektrische bestelwagen. Met dit soort opdrachten worden ze geprikkeld zélf regie te nemen in hun leerproces.

  Train de trainer

  Om ervoor te zorgen dat het leerrendement van de lessen optimaal is en de docenten goed beslagen ten ijs komen, volgen zij een voor hen op maat gemaakt Train de Trainer Programma bij Mercedes-Benz Global Training. Smart Mobility is bij wijze van pilot nu op vijf scholen gelanceerd: Summa, MBO Rijnland, Noorderpoort, Aventus en Horizon College. In totaal gaan dit jaar negentig studenten aan de slag met de module. Na de pilot wordt de module landelijk aangeboden. 

   

  Waar bent u naar op zoek?