• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks
  •  

Heropening Gomes Alkmaar: een nieuwe mijlpaal in de 90-jarige geschiedenis

Alkmaar, 24 juni 2024 – Gomes opent met trots de deuren van de volledig gemoderniseerde vestiging aan de Robbenkoog 2 in Alkmaar. Na een grondige verbouwing voldoen de showroom en de werkplaats aan de strenge eisen van het dealerbedrijf. Met name de aandacht voor merkbeleving, hospitality en duurzaamheid ligt in deze vestiging op een ongeëvenaard hoog niveau.

Premium beleving

In het bijzijn van klanten en partners werd op vrijdag 21 juni de officiële openingshandeling verricht door Peter Gomes, algemeen directeur van Gomes. De vertrouwde vestiging aan de Robbenkoog 2 werd de afgelopen maanden volledig ingericht volgens de visie van Gomes en de laatste showroomconcepten van de premium merken Mercedes-Benz, smart en VOYAH. De showroom in Alkmaar is een ruimte geworden waarin de fysieke en digitale wereld samensmelten en voor een optimale merkbeleving zorgen. Daarnaast schenkt Gomes veel aandacht aan hospitality. In de showroom ervaren klanten een ongedwongen sfeer met persoonlijke en kundige begeleiding. De showroom van 1.500 m2 biedt plaats aan nieuwe voertuigen. In april verhuisde Gomes de activiteiten voor gebruikte voertuigen naar het Mercedes-Benz Certified occasioncentrum op bedrijventerrein Boekelermeer. Ook de werkplaats aan de Robbenkoog onderging een metamorfose. Gomes richtte vijf extra werkplekken in, speciaal ontworpen voor elektrische voertuigen. Deze stellen het dealerbedrijf in staat om beter in te spelen op de groeiende behoeften van klanten die kiezen voor elektrische personen- en bedrijfswagens. 

Vernieuwend duurzaam

Naast de aandacht voor elektrificatie van het Nederlandse wagenpark, investeerde Gomes fors in duurzame oplossingen in en om het pand, inclusief een openbare snellaadinstallatie met een laadvermogen tot 350 kWh.

Met 600 zonnepanelen voorziet Gomes in de eigen elektriciteitsbehoefte. De kantoren, showroom, werkplaatsen en laadinfrastructuur voor het groeiende aantal elektrische voertuigen worden gevoed door zelf opgewekte stroom. Deze zonnepanelen leveren gezamenlijk een capaciteit van 276.000 watt piek. Tijdens de verbouwing zijn er ook twaalf boringen gedaan van 200 meter diep om de complete locatie te voorzien van aardwarmte. Deze wordt gebruikt voor vloerverwarming en koeling. Het resultaat is een nagenoeg gasloze vestiging en een aanzienlijk kleinere ecologische voetafdruk.

VOYAH brandstore

De heropening betekent meteen ook de opening van de eerste VOYAH brandstore in Nederland. Het merk voor elektrische auto’s in het luxe premium segment van Dongfeng Motor Corporation beleefde in het najaar van 2023 zijn introductie bij Gomes. In de Alkmaarse showroom krijgen de uit voorraad leverbare VOYAH Free en VOYAH Dream een prominente plek. Tijdens de officiële opening op 21 juni presenteert Gomes de concept-car VOYAH iCozy, het merk MHero met een SUV met ruim 1000 pk vermogen, de Dongfeng eTT 007 (sportieve sedan) en de Dongfeng Box (elektrische stadsauto van € 20.000). Hiermee laat Gomes, dat dit jaar het 90-jarige jubileum viert, het vermogen om zich te blijven doorontwikkelen zien. Algemeen directeur Peter Gomes: “Sinds de oprichting in 1934 is inspelen op veranderingen in de markt de rode draad geweest in ons bestaan. Met een menselijke manier van werken en een zelfkritische instelling ontwikkelden we ons van een lokaal transportbedrijf naar een toonaangevende dealerbedrijf voor premium merken. De heropening van deze waanzinnige locatie in Alkmaar is met recht een mijlpaal in onze historie!”

 

 

Waar bent u naar op zoek?