• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks
  •  

Grote order smart #1 SUV’s voor dnata op Schiphol

Schiphol – Eén van 's werelds meest toonaangevende luchtvaartdienstverleners, dnata, heeft voor de werkzaamheden op Schiphol de eerste vijftien nieuwe smart #1 voertuigen in gebruik genomen. In maart levert vaste mobiliteitspartner Gomes Noord-Holland nog eens vijf van deze compacte, elektrische SUV’s.

Eerste smarts

Met de komst van in totaal twintig smart #1 voertuigen is het wagenpark bijna volledig over op een nieuw merk. De relatie met dealer Gomes gaat echter al langer terug. Manager Operational Support Services Wietske Wassenaar: “Deze smarts vervangen onze Mercedes-Benz personenwagens die we bij Gomes in onderhoud hadden. De kwaliteit en snelheid van hun service voldeden altijd al aan onze maatstaven. Ons werk gaat 24/7 door. We hebben partners nodig die dat begrijpen. Toen wij ons oriënteerden op vervanging, kwam Gomes met een passende leaseoplossing. De twintig smarts worden door dnata ingezet om het personeel op de luchthaven van en naar de vliegtuigen te vervoeren. dnata verzorgt onder meer het laden en lossen van zowel bagage op passagiersvluchten als goederen op vrachtvluchten. De keuze voor 100 procent elektrische voertuigen past in het duurzame beleid van dnata. In 2030 wil het bedrijf haar CO2-voetafdruk wereldwijd met 50% verlagen als onderdeel van de 8-jarige Green Operations strategie.

Fijne leaseconstructie

Omdat het werk van dnata dag en nacht doorgaat, rijden de smarts alleen op Schiphol al enkele duizenden kilometers per jaar. Gomes ontzorgt de luchtvaartdienstverlener met een Gomes Lease totaalpakket. Dat betekent dat reparatie, onderhoud, verzekering, banden, wegenbelasting en schadeherstel volledig zijn afgedekt. Gomes zorgt er bovendien voor dat bij onverhoopte schade of pechgevallen aan de volledig elektrische personenwagens snel en adequaat wordt gehandeld. Gideon van Gend, Manager Gomes Lease: “De komende jaren heeft dnata geen omkijken naar de smartvloot. Omdat we hen al langer kennen, weten we gelukkig precies waar zij behoefte aan hebben en hebben we een mooie leaseconstructie op maat gemaakt.”

Eigenzinnige smart #1

De smart #1 is een elektrische SUV crossover met een frisse uitstraling, ronde lijnen en een hoog afwerkingsniveau. Ook dit smart model heeft duurzaamheid, efficiëntie en intelligente systemen hoog in het vaandel staan. In minder dan een half uur laadt de smart van 10 naar 80 procent. De actieradius bedraagt 440 km (WLTP) en ontstijgt daarmee het label ‘stadsauto’. Het geavanceerde onderstel en de directe besturing liggen aan de basis voor prettige rijeigenschappen. Jaap Vreugdenhil, smart-expert bij Gomes Aalsmeer: “Het is echt een waanzinnige auto en past heel goed bij de inzet van dnata. Deze SUV crossover heeft een fijne instap wat voor de medewerkers praktisch is. Het rijdt heel lekker bovendien.” “Onze collega’s die ermee rijden zijn erg enthousiast,” voegt Wassenaar toe. “We maken met de smart #1 een statement dat we goed voor onze collega’s willen zorgen. Het zijn hele nette auto’s. We krijgen zelfs complimenten van andere bedrijven op Schiphol!”


 

 

Waar bent u naar op zoek?