• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks

Vrouwen waarop wij bouwen

  •  

Vrouwen waarop wij bouwen

 


De Gomes vrouwen brengen een mooie mix in de organisatie en zijn actief in allerlei geledingen en vestigingen. Van administratie en werkplaats tot marketing en directie. Hoogste tijd een viertal vrouwen waarop wij kunnen bouwen eens extra in de spotlights te zetten. Naast deze toppers is er ook meteen een glansrol weggelegd voor de nieuwe Actros Widespread.


RECEPTIONISTE, ALKMAAR

Sharon van Eijndt

Sharon van Eijndt is alweer zesenhalf jaar het gezicht van de receptie en showroom in Alkmaar. Veel van haar werk bestaat uit het ontvangen van klanten: "Die verwijs ik dan naar de juiste persoon of ik begeleid ze naar de werkplaats, het magazijn of de verkoop. Ook doe ik het nodige administratieve werk." Ervaring op het vlak van gastvrijheid deed Sharon op tijdens haar werk in de horeca. Qua opleiding beschikt zij over commerciële capaciteiten en officemanagementvaardigheden. "Inmiddels weet ik ook wel het een en ander van auto's. Tijdens de verkoopgesprekken van collega's vang ik regelmatig het nodige op. Ik ben echt een liefhebber van het merk Mercedes-Benz. De bekleding en verlichting binnenin alleen al. En wat te denken van alle veiligheidsaspecten, Mercedes me en diverse opties, bizar gewoon. Ik vind het leuk om te zien hoe blij klanten kunnen zijn met hun nieuwe auto. En weet je wat mij opvalt? Heel vaak geeft de vrouw de doorslag bij aanschaf."

BOEKHOUDING & ADMINISTRATIE, GOMES SCHADECENTRUM AALSMEER

Laura Winters

Laura Winters begon dertig jaar geleden bij het schadebedrijf van Biemond & van Wijk. Bij het huidige Gomes Schadecentrum Aalsmeer doet zij de boekhouding en de administratie in deeltijd met Natascha van den Berg. In haar vrije tijd is Laura vaak in de natuur te vinden en zij staat graag op de tennisbaan of de lange latten: "Maar mijn grootste hobby is op dit moment ons eerste kleinkind." In het schadecentrum werken veertien mannen en twee vrouwen aan het herstel en spuiten van personenauto's en busjes. Laura noemt het één grote familie, de dienstverbanden zijn lang: "Wij kunnen hier écht van elkaar op aan. Zelf hou ik ervan de puntjes op de i te zetten. De druk is hier vaak best hoog, want het werk moet af. Anders dan in de garage laat het schadewerk zich bij ons moeilijk plannen. Zeker als de omstandigheden op de wegen slecht zijn. Het is dan vaker raak. En door de samenvoeging met de schadeafdeling in Warmenhuizen neemt de administratieve afhandeling ook toe. Maar we gaan het redden, met z'n allen."

DEBITEURENBEHEER, ALKMAAR

Marjo van Bommel

Marjo van Bommel doet het debiteurenbeheer. In Alkmaar vierde zij laatst haar twaalfenhalfjarig dienstverband. Vanaf haar twintigste werkt Marjo al in een mannenwereld: "In mijn vorige baan was ik ploegbaas in een drukkerij met louter mannen. Waar ik ook werk, voor mij geldt wederzijds respect. Ik hou niet van geneuzel. Binnen Gomes doe ik wat ik het beheer van het bancaire boekje van de directie noem. Veel van mijn aandacht richt zich op inkomende betalingen. Ik weet heel goed hoe je klanten moet bewegen tot betalen. En als je met mij iets afspreekt, dan moet je je daar aan houden. Ik heb een fulltime baan en wat collega's van mij vragen, dat doe ik. Wat ik in mijn vrijetijd doe? Dan ben ik bezig met junk journaling. Ja, ik ben ook een beetje een crea-bea. Een junk journal is een zelfgemaakt boekje waar je allerlei dingen in kan verwerken. Ik gebruik vooral oude tijdschriften waar ik de plaatjes uitknip. Volgens het principe van gemengde techniek stel ik van al die knipsels een nieuwe pagina samen. Noem het mijn artistieke uitlaatklep."

SERVICEADVISEUR, UTRECHT

Marron Maijer

Serviceadviseur Marron Maijer, moeder van vier kinderen, werkt precies twintig jaar in de automotivesector. Thuis heeft zij het vooral druk met haar kroost en.. de konijnen. Binnen vestiging Utrecht heeft zij een heel divers takenpakket. Marron heeft het diploma tweede monteur al jaren op zak, maar in haar huidige functie houdt zij zich vooral bezig met werkvoorbereiding en klantcontacten: "Afspraken inplannen, schades opmaken, garanties aanvragen en factureren. Het werk is afwisselend en ik zoek altijd de uitdaging. Ik ben loyaal, heb de wil mezelf altijd te verbeteren en hou van hard werken. Dat gaat binnen Gomes prima want het is een warm familiebedrijf, men kent je persoonlijk. Wat de meerwaarde is van vrouwen? Zij brengen absoluut meer gevoel in de organisatie. Ik zou het heel leuk vinden als er meer vrouwen in de werkplaats zouden komen werken. Vrouwen die lekker mee kunnen komen en mee weten te kletsen. Of de elektrificering van trucks dat aantrekkelijker gaat maken? Ik hoop het!"

 

Waar bent u naar op zoek?