• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks
  •  


Beter leren schaatsen onder leiding van Pien Smit

Toen zij vijf jaar oud was, schaatste Pien Smit al op natuurijs. De aanleg hiervoor heeft zij van haar vader die ook een goede schaatser was. Dertien jaar later staat Pien nog steeds met plezier op het ijs. Inmiddels meet zij ruim 1 meter 80 en heeft zij al de nodige successen op haar naam staan. Omdat Gomes gelooft in het duurzaam steunen van talent rijdt Pien in een gesponsorde hagelwitte Mercedes CLA 250e Shooting Brake. Als tegenprestatie verzorgt zij onder meer schaatsclinics voor medewerkers.

Motivatie

De 500 en 1000 meter zijn de favoriete afstanden van de krachtige schaatsster die haar wortels heeft in Waarland. In januari 2022 werd zij op de buitenschaatsbaan van Innsbruck wereldkampioen bij de junioren op de 500 meter: “Het ijs was zwaar, maar daar hou ik juist van. Ik ben sterk en kan op stug ijs goed uit de voeten. De basis van hard schaatsen begint met talent en timing. Daarbij moet je valbeweging goed zijn. Dat wil zeggen dat je je ijzer precies op het juiste moment op het ijs zet. Techniek is belangrijk en je moet goed een bocht kunnen lopen. Daar is altijd nóg meer aan te verbeteren. Verder moet je discipline, motivatie én goede mensen om je heen hebben.

TalentNED

Op dit moment woont Pien in Enschede waar zij zich binnen TalentNED verder kan ontwikkelen onder de hoede van onder meer oud-schaatsers Gerard Kemkers en Ireen Wüst: “Ireen en ook langebaanschaatsster Jutta Leerdam zijn mijn grote voorbeelden. Toen ik laatst ergens voor kwam rijden, sprak Ireen heel spontaan de complimenten uit over mijn gesponsorde Mercedes. Dat ik met mijn CLA overal zorgeloos naartoe kan rijden is fantastisch. Het is een beste wagen die werkelijk over de snelweg zweeft. Superblij ben ik ook met de door Boekel Leegwater Transport gesponsorde brandstofpas. En thuis hebben we inmiddels ook een laadpaal dus de eerste zestig kilometer rij ik elektrisch. Echt bizar dat ik zo’n chique auto mag rijden.”

Plezier

Voor haar eenjarige sponsorcontract doet Pien Smit uiteraard het nodige terug voor Gomes. Zo zal zij een blog bij gaan houden en voor medewerkers gaat zij een schaatsclinic verzorgen: “De ervaringen uit mijn dagelijks leven deel ik graag met de mensen van Gomes. Ik begin met de nodige tips en daarna gaan we een beetje aan de techniek werken op de ijsbaan. Heel veel winst valt er al te behalen als mensen wat rechter op hun schaatsen leren staan. Waar nodig probeer ik de angst om te vallen weg te nemen zodat iedereen zelfverzekerder het ijs op kan gaan. Ontspanning en vooral plezier in het schaatsen, daar draait het om. Iedereen kan meedoen!”  Op 18 februari hebben wij de eerste schaatsclinic georganiseerd voor collega's bij Schaatsbaan De Westfries in Hoorn. Bekijk hieronder de video voor een impressie van de sportieve dag.  

 

Waar bent u naar op zoek?