• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks
  •  

smart breidt line-up #1 uit met vierwielaangedreven Pulse en verhoogt laadsnelheid Pro+ tot 22 kW

Nieuwegein, 22 juni 2023 – smart introduceert een nieuwe variant van de #1: de Pulse. Deze meer avontuurlijke versie van de #1 is sinds begin van de maand al te bestellen in Duitsland, en zal in de loop van dit jaar ook in andere Europese markten beschikbaar zijn. Voor Nederland is de marktintroductie gepland vanaf het najaar van 2023. Daarnaast lanceert smart de verbeterde #1 Pro+ met een verhoogde laadsnelheid tot 22 kW AC-opladen voor €42.395. Met de toevoeging van de Pulse en de verbeterde Pro+ laat smart zien dat het bedrijf continu bezig is met productontwikkeling om aan de behoeften van Europese klanten te voldoen. 

 De smart #1 Pulse: een extra AWD in het modellengamma

De Pulse beschikt over twee elektromotoren die vierwielaandrijving mogelijk maken. Standaarduitrusting bevat onder meer een 360°-camera, halo-dak, 10-inch head-up display en een achterklep met bewegingsdetectie. De auto is verder uitgerust met een warmtepomp, heeft een actieradius van 400 km1 met 22 kW AC-opladen en 150 kW DC-opladen. Met een acceleratie van 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u en een trekvermogen van 1.600 kg is de nieuwe Pulse een uitzonderlijke en avontuurlijke EV. De Pulse vergroot de mogelijkheden van de #1, biedt optimale bescherming en een uitstekende rijdynamiek.

Bovendien is de nieuwe smart #1 Pulse uitgerust met een premium assortiment aan actieve veiligheidstechnologieën zoals Automatic Emergency Braking (AEB), Lane Keeping Assist (LKA) en andere intelligente functies, waaronder een automatische parkeerassistent. De hoge veiligheidsstandaard van de smart #1 wordt weerspiegeld in een vijfsterrenscore bij de Euro NCAP crashtest. De smart #1 Pulse zal in Nederland vanaf de herfst beschikbaar zijn voor een prijs van € 46.395.

Met deze nieuwste uitbreiding bestaat het gamma van de #1 uit de Pro+, de Premium, de Pulse en de BRABUS. Daarnaast zijn er in Nederland 77 exclusieve exemplaren van de Launch Edition beschikbaar. De Pulse met AWD is de eerste van de #1 portfolio-uitbreiding en er zullen er in de toekomst nog meer volgen.

smart #1 Pro+ update

smart brengt bovendien een vernieuwde versie van de smart #1 Pro+ uit, nu met een 22kW AC-oplaadcapaciteit. Hiermee zet smart een nieuwe standaard in de markt. De smart #1 Pro+ 22kW, geprijsd op €42.395, komt in aanmerking voor de SEPP-subsidie van €2.950. Deze geüpdatete versie is vanaf 6 juli beschikbaar voor een online pre-order.

Dirk Adelmann, CEO smart Europe

“We zijn vooral enthousiast over de #1 Pulse, omdat deze een extra optie voor vierwielaandrijving biedt. Onze ontwikkelings- en productieopzet stelt ons in staat om goed op de hoogte te blijven van veranderende situaties in de vraag naar modellen en daarbij snel de bijbehorende oplossingen voor onze klanten te kunnen integreren.”

Roland Stähler, CEO smart Nederland

"Het is erg belangrijk voor ons om de rijervaring af te stemmen op de behoeften en verwachtingen van onze klanten in de Nederlandse markt. De vierwielaandrijving samen met het trekgewicht van 1600 kg is een unieke combinatie in het compact SUV-segment."

Meer informatie over smart

(1) Gecombineerd elektriciteitsverbruik in kWh/100 km: 18,2 (Pulse) (WLTP); Gecombineerde CO2-emissie in g/km: 0 ; Elektrische actieradius in km: 400 (Pulse) (WLTP).
Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële specifieke CO2-emissie van nieuwe personenauto’s zijn te vinden in de 'Gids brandstofverbruik, CO2-emissies en elektriciteitsverbruik nieuwe personenauto's', die gratis verkrijgbaar is bij alle verkooppunten, van Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern Scharnhausen, Duitsland, en op https://www.dat.de/co2/


 

 

Waar bent u naar op zoek?